Monogràfic d'expressió en l'àmbit del lleure per a informadors ambientals

El mes d'abril vaig donar un monogràfic de veu pels alumnes que estudien per ser Tècnic-a Expert Docent en l'especialitat d'Informador Ambiental dins dels cursos que oferta Barcelona Activa. Van ser dues sessions intensives de cinc hores cada una. L'experiència va ser enriquidora en tots els sentits i passats un dies, sento que hi ha dos punts que val la pena esmentar:
- Resulta interessant l'equilibri que s'ha d'aconseguir entre el programa que has planificat i el nivell i demandes espontànies de cada alumne/a durant les sessions. Aquest aspecte s'emfatitza quan es tracta d'un curs breu amb alumnes que no coneixes anteriorment.
- Es revela la importància dels petits gestos quan es treballa la tècnica i l'expressió de la veu amb alumnes que no són estudiants de teatre. Treure's les sabates dins una aula, establir contacte físic amb els companys, treballar amb els ulls tancats, sentir el cos i la respiració, posar-se davant del grup per mostrar un exercici físic i/o sonor,... Aquestes accions que dins d'una aula de teatre són tant quotidianes, provoquen reaccions de sorpresa en altres àmbits: rialles, vergonya, rebuig, alegria, ... I són aquestes reaccions que parlen de cada alumne/a i de la seva relació amb el propi cos i amb l'exterior, i per tant, de la seva relació amb la veu.