Gratificant

Ordenant les carpetes de les assignatures impartides aquest curs 2016-2017 me n'adono que he estat molt afortunada. Perquè són matèries diferenciades que en el meu interior formen un tot amb moltes òptiques: cos, veu, interpretació, projecte integrat creatiu, dicció. L'edat dels alumnes ha anat dels 16 als 60 anys i tots amb sensibilitats ben diferents. Aquest curs, per tant, ha estat un cúmul de sensacions positives barrejades amb moments de dubte, dubtes que sempre acaben obrint nous camins per explorar. 
A totes les escoles on he donat classes, uns mesos o el curs sencer, (Institut del Teatre, El Galliner, La Casona, Aules, El Col·legi) he pogut gaudir del feedback amb els alumnes que confien i els brillen els ulls quan experimenten altres maneres de fer. I també del feedback amb els alumnes que a moments s'han tancat en banda per retrobar-nos després.
Recordo amb satisfacció el taller de creació sobre les emocions bàsiques amb els joves Plus del Galliner, les sessions magistrals que ens han ofert especialistes convidats a algunes assignatures, les classes de projecte integrat compartint reflexions i inquietuds artístiques, els textos treballats a classe que ens han dut a imaginaris deliciosos, les frases d'agraïment dels alumnes -dites, escrites o cantades-, abraçades, empatia i admiració per la valentia que suposa formar-se com a intèrpret.
Tant de bo tots els cursos fossin així de gratificants amb aquests companys de viatge, uns alumnes molt especials amb qui he confiat plenament i m'han sorprès des del primer dia.